BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > “DAN ZIMSKE RADOSTI”

“DAN ZIMSKE RADOSTI”

U Tuzli, 13. januara 2019, pod pokroviteljstvom udruženja „Izvor dobročinstva“, realizovan je prigodan dječiji program pod nazivom „Dan zimske radosti“. Oko 600 posjetilaca imalo je te nedjelje priliku uživati u svim čarima koje zima donosi. Marljivi volonteri iz udruženja „Oaza“ pobrinuli su se da izmame osmijeh na lice velikom broju djece. Između ostalih, na zimskim radostima bilo je prisutno i 25 jetima koje stipendira „Izvor dobročinstva“, što nam je predstavljalo posebno zadovoljstvo.

Taj dan se na licima dječice, kao i roditelja, mogla vidjeti sreća i radost, uz pohvale i najbolje komentare usmjerene prema našem udruženju i svima onima koji su učestvovali na bilo koji način. Poslije slobodnog sankanja i igranja na snijegu počela su takmičenja, a svi znamo koliko djeca vole da se natječu. To je bio vrhunac, kako za djecu, tako i za roditelje koji su se natjecali u povlačenju konopca.

Nakon takmičenja, pet najuspješnijih takmičara dobilo je vrijedne nagrade. Sva prisutna djeca na stazi dobila su paketiće. Time je program zimskih radosti i zvanično završen. Istinsku radost roditeljima predstavljala je mogućnost da dane zimskih radosti provedu zajedno sa djecom.

Molimo Uzvišenog Allaha da primi od nas naš trud. Amin!

Podijeli: