BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > O nama

O nama

“Izvor dobročinstva” je bosanskohercegovačko neprofitno nevladino udruženje osnovano 2014. godine s ciljem pružanja materijalne pomoći socijalno ugroženim kategorijama i djeci bez jednog ili oba roditelja. Tokom deset godina uspješnog rada i djelovanja uradili smo brojne humanitarne projekte kao doprinos razvoju i prosperitetu humanitarnog aktivizma, vjerske zajednice, zdravstva i obrazovanja u našoj zemlji.

Neke od glavnih aktivnosti našeg udruženja su projekat stipendije jetima, samoodrživi projekti, projekat užina i odjeće za školarce koji se realizira početkom školske godine, zatim izgradnja, adaptacija i renoviranje džamija i kuća, te redovne podjele paketa siromašnim porodicama. Za vrijeme mjeseca ramazana pripremamo prehrambene pakete za stotine postača, a u danima Kurban-bajrama naša ekipa vrijedno radi na dostavi velikog broja kurbana u različite dijelove zemlje. Djelujemo na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, te iz godine u godinu povećavamo intenzitet našeg rada.

U našim djelatnostima sarađujemo sa zdravstvenim i obrazovnim institucijama, te stručnim udruženjima koja se bave edukacijom, humanitarnim radom i unapređivanjem razumijevanja, međusobne tolerancije i humanizma. Također, trudimo se pružiti podršku lokalnim organizacijama koje će razvijati inovativne modele i pristupe u svom radu i podržavati djecu i mlade da dobiju mjesto u društvu koje im pripada.

Kolektiv

Upoznajte naš tim

Ismir Karaga

Predsjednik udruženja

Mirnes Imšir

Koordinator za jetime

Lejla Hidić-Elezović

Koordinator za jetime/Grafički dizajner

Raif Ibrahimović

Administrativni radnik