BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Podjela paketa > Posjeta Memić Melći iz Sokolović Kolonije

Posjeta Memić Melći iz Sokolović Kolonije

Na kraju ovog hladnog mjeseca janura 2024. godine, ekipa udruženja „Izvor dobročinstva“ iz Vogošće je posjetila našu majku Memić Melću u mjestu Glavogodina, nadomak naselja Sokolović Kolonija, Ilidža.

Razlog naše posjete jeste već ustaljena praksa udruženja. Svaki od korisnika naših donacija je blagovremeno posjećen nekoliko puta, ali i ponovo darovan paketima namirnica ili nekim drugim vrstama donacija koje ovo Udruženja radi dugi niz godina. Ovaj put, majku Melću smo darovali paketima namirnica, bitnih za život dostojan čovjeka.

Unazad nekoliko mjeseci, udruženje „Izvor dobročinstva“ je također učestvovalo u akciji prikupljanja novčanih sredstava za obnovu i ponovnu izgradnju kuće našoj Melći. Akcija je uspješno završena i realizovana  a posebno mjesto donatora je zauzelo i naše udruženje koje je za ovaj hajirli projekat uplatilo 6.000 KM. Objekat je iznova sagrađen i opremljen.

Zahvalu na pomoći i donacijama iskazujemo bratskom udruženju iz Kuvajta „Ihjaa al Turas al Islami“, kao i kuvajtskoj Ambasadi u Sarajevu, te svim ostalim donatorima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Podijeli: