BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Samoodrživi projekti > Realizovano 9 samoodrživih projekata u Bijeljini, Zavidovićima i Goraždu

Realizovano 9 samoodrživih projekata u Bijeljini, Zavidovićima i Goraždu

Donacijom sredstava od organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, udruženje Izvor dobročinstva je nastavilo sa realizacijom razvojnih, odnosno samoodrživih projekata. I ovog puta akcenat je bio na povratničkim porodicama, te porodicama slabijeg imovinskog stanja, te je ukupno devet porodica dobilo donacije.

Od devet realizovanih projekata šest se odnosi na plastenike, jedan motokultivator, jedna CNC mašina te jedan projekat koka nosilja, a projekti su realizovani u Bijeljini, Janji, Zavidovićima, Kopačima i Goraždu. Projekti su realizovani u saradnji sa medžlisom IZ Goražde, medžlisom IZ Janja, medžlisom IZ Bijeljina te udruženjem Oaza iz Zavidovića, na čijoj pomoći se zahvaljujemo.

I ovog puta želimo da se zahvalimo kuvajtskom narodu koji nesebično pomaže narod Bosne i Hercegovine kroz razne projekte, zahvaljujemo se također organizaciji Ihja el Turas el Islami, te ambasadi države Kuvajt u Sarajevu.

Podijeli: