BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Obavještenja > Rješavanje stambenog pitanja za porodicu Delija iz Jablanice

Rješavanje stambenog pitanja za porodicu Delija iz Jablanice

Danas, 24. decembra, u prostorijama udruženja Izvor dobročinstva potpisan je ugovor o sufinansiranju kupovine stana porodici Delija iz Jablanice.
Meho Delija je osoba teškog zdravstvenog stanja, koji nažalost zbog svojih bolesti nije sposoban da stambeno zbrine svoju porodicu. Do sada je imao nekoliko operativnih zahvata na srcu zbog urođenih srčanih problema, a nedavno su otkrivene i rupe na srcu. Pored srčanih problema, Meho je iskušan i sa bolešću kokošijeg sljepila, te mu prijeti potpuni gubitak vida.
Sva iskušenja Mehu nisu zaustavila da brine za svoju zajednicu, te je u rodnoj Jablanici prepoznat kao aktivista na humanitarnom polju.
 
Uzimajući sve u obzir, udruženje Izvor dobročinstva je uložilo napore te uz pomoć donatora obezbijedilo veći dio iznosa kojim je riješeno stambeno pitanje Mehe Delije i njegove porodice.
Udruženje Izvor dobročinstva se ovim putem zahvaljuje svim donatorima, prije svega organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, narodu Kuvajta, emiru Kuvajta, ambasadi države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, kao i velikom broju naših sunarodnjaka koji su se nesebično odazvali ovom hajirli projektu, uz dovu Allahu da vam podari svako dobro ovog i budućeg svijeta.
Podijeli: