BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Paketi > Udruženje „Izvor dobročinstva“ podijelilo 100 ramazanskih paketa u Banovićima i Tuzli

Udruženje „Izvor dobročinstva“ podijelilo 100 ramazanskih paketa u Banovićima i Tuzli

Udruženje „Izvor dobročinstva“ u četvrtak, 7. Maja 2020. godine posjetilo je socijalno ugrožene osobe na području Banovića i Tuzle te podijelilo 100 paketa osnovnih životnih namirnica.

-U Banovićima je podijeljeno 50 paketa, socijalno ugroženima u izbjegličkom kampu Ježevac.

-U Tuzli je podijeljeno 50 paketa, socijalno ugroženima u izbjegličkom kampu Mihatovići.

Ovaj projekat je ralizovan uz pomoć humanitarnog Udruženja Humanitarian Relief Society iz Kuvajta koji djeluje od 8. marta 2015. godine. Vodeći u dobrotvornom humanitarnom radu, ovoga puta su pomoć poslali i najugroženijima u Bosni i Hercegovini i na toj ruci podrške smo veoma zahvalni.

Udruženje „Izvor dobročinstva“ je podjelu paketa započelo u jeku pandemije, kada je našim korisnicima to bilo najpotrebnije. Uključujući te podjele, kao i podjelu ramazanskih paketa, do sada je podijeljeno preko 1070 paketa širom Bosne i Hercegovine.

I ovaj put koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, Organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Kuvajta i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju našoj zemlji i našem narodu te svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Banovići, izbjeglički kamp Ježevac
Tuzla, izbjeglički kamp Mihatovići
Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: