BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Uručena donacija zimske odjeće za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Uručena donacija zimske odjeće za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Tim udruženja „Izvor dobročinstva“, na čelu sa predsjednikom Ismirom Karagom,  jučer je bio u radnoj posjeti u Tuzli. Cilj posjete su bili radni sastanci i realizacija projekata sa ustanovama u Tuzli.

Pored ranije spomenute donacije kojem je naše udruženje doniralo sredstva Javnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli, realizovan je i projekat podjele odjeće za 62 djece Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Na projektu je aktivno radila uprava Doma za djecu bez roditeljskog staranja i tim udruženja „Izvor dobročinstva“, te je projekat jučer relizovan na način da je djeci priređeno iznenađenje i uručena potrebna odjeća.

Sama podjela je bila uz dosta emocija, a naše udruženje  se zahvaljuje upravi i osoblju Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli za uloženi trud, te se nadamo i nastavku saradnje. Također, Dom za djecu bez roditeljskog staranja je prepoznao značaj i vrijednost ovog projekta, pa je tom prilikom uručio zahvalnicu udruženju „Izvor dobročinstva“.

Donator ovog projekta je organizacija „Ihja el Turas el Islami“ iz Kuvajta, te Ambasada Države Kuvajt u Sarajevu, kojima se ovim putem zahvaljujemo kao i svima koji su dali svoj doprinos u ovom projektu te unijeli radost u srca ove djece.

Podijeli: