BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Izvještaji > Izvor dobročinstva podijelio preko 700 kurbana

Izvor dobročinstva podijelio preko 700 kurbana

Dani Kurban-bajrama su za mnoge dani druženja, ukusnih jela i porodičnih okupljanja. Vrijeme kada se radost i dobro raspoloženje mogu primijetiti na licima svih muslimana. Što se tiče članova udruženja “Izvor dobročinstva”, njihov najvažniji zadatak ovog Bajrama je bio da radost blagdana podijele sa drugima.
 Prvi dan akcenat je stavljen na klanje i pripremu 70 kurbana koji će drugi i treći dan biti podijeljeni u nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini. Priprema je počela odmah poslije sabah namaza, a završena kasno u noć, kada je meso ostavljeno da se hladi, spremno za sutrašnji transport. U ponedjeljak i utorak, u ranim jutarnjim satima, kurbani su transportovani do odredišta, gdje su uz pomoć naših saradnika iz lokalnih udruženja i organizacija, podijeljeni socijalno ugroženim osobama. Ukupno je podijeljeno preko 700 kurbana u 6 gradova. U tabeli ispod možete pogledati pregled podjele kurbana:

Prvenstveno zahvala pripada Allahu, a zatim, želimo da se zahvalimo našim donatorima iz partnerske organizacije Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, koji su kao i do sad bili sponzori podjele kurbana. Naše zahvale upućujemo i aktivistima iz udruženja Oaza (Tuzla) i Kasaba (Olovo), te medžlisu IZ Zvornik i humanitarnoj organizaciji Merhamet iz Prijedora. Takođe, zahvaljujemo se svim volonterima koji su pomogli da se kurbani spreme i dostave na mjesta podjele
Podijeli: