BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Radna posjeta JU „Dom zdravlja“ Zenica

Radna posjeta JU „Dom zdravlja“ Zenica

Delegacija udruženja „Izvor dobročinstva“, na čelu sa predsjednikom udruženja Ismirom Karagom i šefom odjela za humanitarne projekte, Harminom Suljićem, 26. avgusta je posjetila JU “Dom zdravlja” Zenica.

Radnom sastanku su prisustvovali i predstavnici organizacije “Ihja al Turas al Islami” iz Kuvajta, te uprava JU “Dom zdravlja” Zenica, s ciljem pobošljanja uslova i pružanju usluge građanima Zenice u ovoj Javnoj ustanovi. Delegacija je obišla prostorije “Doma zdravlja”, a prema riječima direktorice dr. Selvedine Sarajlić – Spahić objekat „Hitne pomoći” je trenutno prioritet kada je u pitanju obnova i proširenje kapaciteta.
 

Najviše pažnje je privukao projekat izgradnje nove zgrade “Hitne pomoći”, s obzirom na njene ograničene mogućnosti,ali i projekat izgradnje ambulante Pojske, koji je ranije bio tema razgovora između udruženja “Izvor dobročinstva” i uprave JU “Dom zdravlja” Zenica.
 

Ovo je ujedno bio treći sastanak ove prirode, a kao rezultat istih uskoro se očekuje početak gradnje podružne ambulante u mjestu Pojske. Molimo Allaha da obilato nagradi donatore i one koji učestvuju u ovom projektu.
Podijeli: