BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Radne posjete predstavnika udruženja “Izvor dobročinsta” sa gostom iz partnerske organizacije Ihja el-Turas iz Kuvajta

Radne posjete predstavnika udruženja “Izvor dobročinsta” sa gostom iz partnerske organizacije Ihja el-Turas iz Kuvajta

Vođeni idejom da institucionalni angažman zahtijeva partnerski rad sa zvaničnim ustanovama države BiH, udruženje “Izvor dobročinstva” posebnu pažnju posvećuje saradnji sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini. Naši zajednički ciljevi su promocija dobra i univerzalnih društvenih vrijednosti, te infrastrukturno unapređenje institucija Islamske zajednice i drugih korisnih projekata.
Tim povodom, u srijedu, 03. jula, predstavnici udruženja “Izvor dobročinstva” imali su četiri radna sastanka. Posjetili su čelnike zeničkog i travničkog Muftijstva. Sastancima je prisustvovao i gosp. Mubarek Ebu Fahd, predstavnik kuvajtske organizacije Ihja el-Turas el-Islam, koja je ujedno i partnerska organizacija Udruženja. Pored ustanova IZ, naši predstavnici su posjetili dvije bolnice, i to u Travniku i Zenici, gdje su, između ostalog, razgovarali o projektu izgradnje ambulante u Pojskama kod Zenice.
Glavne teme sastanaka bile su predstavljanje rada udruženja, te najznačajnijih projekata koji su realizovani na području BiH. Čelnici institucija predočili su nam svoje najbitnije aktivnosti, kao i infrastrukturne projekte koji su najznačajniji za buduću saradnju. Gosp. Mubarek je izrazio veliko zadovoljstvo gostoprimstvom i pokazao želju za dugogodišnjom saradnjom između države Kuvajt i Bosne i Hercegovine.

POSJETA MUFTIJSTVU TRAVNIČKOM

POSJETA MUFTIJSTVU ZENIČKOM

POSJETA BOLNICI U TRAVNIKU

POSJETA BOLNICI U ZENICI

Podijeli: