BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Obezbijeđena pomoć porodicama pogođenim poplavama

Obezbijeđena pomoć porodicama pogođenim poplavama

Nakon poplava 5. i 6. novembra koje su načinile veliku materijalnu štetu, članovi udruženja “Izvor dobročinstva” su brzom reakcijom posjetili porodice koje su najviše ugrožene tom nepogodom. Predsjednik Udruženja, gospodin Ismir Karaga, obećao je da će se po hitnom postupku obezbijediti sredstva shodno potrebama porodica.

Tokom mjeseca novembra, u saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Ilijaš i opštine Trnovo, aktivno se radilo na ovom projektu, da bi početkom decembra projekat bio priveden kraju. Obezbijeđena je pomoć u vidu električnih uređaja, građevinskog materijala, ogrjeva, namještaja i drugih potrepština za preko 30 porodica na području opština Trnovo, Ilijaš i Ilidža. Potpomognute porodice izrazile su veliku zahvalnost ljudima koji su se potrudili da pomoć stigne na njihova vrata.

“Čim smo saznali za štetu koja je učinjena nakon poplava, naše Udruženje pokrenulo je inicijativu da se što prije pomogne tim porodicama. Izašli smo na teren, obišli porodice i krenuli u realizaciju projekta, koji je tokom mjeseca uspješno priveden kraju. Treba istaći da smo dobili veliku podršku od strane naroda Države Kuvajt, koji su se svaki put odazvali našem narodu u teškim trenucima i ovom prilikom im se srdačno zahvaljujem. Isto tako, zahvaljujem se i aktivistima Civilne zaštite, koji su nam pomogli da dođemo do ugroženih porodica. ” riječi su predsjednika Udruženja, gospodina Ismira Karage.

Podijeli: