BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Realizovana podjela odjeće za 20 učenika u Bosanskoj Dubici

Realizovana podjela odjeće za 20 učenika u Bosanskoj Dubici

Udruženje „Izvor dobročinstva“ gaji dugogodišnju saradnju sa humanitarnom organizacijom Merhamet. Tome svjedoči mnoštvo završenih projekata u različitim opštinama Bosne i Hercegovine. Nastavljajući tu tradiciju, u četvrtak 23.12, realizovana je podjela odjeće za 20 učenika osnovne škole iz Bosanske Dubice. Činu podjele prisustvovali su predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, gospodin Ismir Karaga, kao i direktor RO MDD Merhamet Banja Luka, Jasmin Spahić.

Sredstva za ovaj projekat donirala je kompanija Royal Blue Services iz Sarajeva. Pored navedenog projekta, ova kompanija je finansirala stipendiju dva učenika, kao i donaciju sredstava za projekat „Prva soba za Senzornu integraciju“, koji se odnosi na djecu sa poteškoćama u razvoju, a koji vodi udruženje za kreativno učenje „MAK“ iz Vogošće.

                

Direktor RO MDD Merhamet, Jasmin Spahić izrazio je veliku zahvalnost udruženju „Izvor dobročinstva“, te poželio uspješnu saradnju, kao što je bila i do sada. Između ostalog, predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, posebno se zahvalio donatorima iz kompanije Royal Blue Services, a zatim uputio nekoliko korisnih savjeta prisutnim učenicima, koji su nakon toga preuzeli svoje donacije.

Podijeli: