BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Posjeta Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću

Posjeta Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću

                Predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, gospodin Ismir Karaga je u četvrtak, 20. januara, bio u zvaničnoj posjeti Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Prilikom posjete, predsjednika je dočekao doc. sci. med. prim. dr. Hajrudin Halilović subspec. abdominalne i vaskularne hirurgije, direktor za medicinska pitanja u Kantonalnoj bolnici. Pored gospodina Karage i dr. Halilovića, sastanku je prisustvovao i prof. Nevad Alijagić, a tema sastanka je bila nabavka neophodnih medicinskih aparata, koji bi bili od ogromnog značaja kako pacijentima tako i ljekarima.

Dr. Halilović je goste upoznao sa radom bolnice, predstavio osoblje, uslove u kojima rade, te značaj Kantonalne bolnice za područje Bosanske krajine.

Obzirom na okolnosti i uslove u kojima radi bolničko osoblje, kao i obim posla, udruženje „Izvor dobročinstva“ je prepoznalo potrebe bolnice te iz tog razloga krenulo u konkretnu pomoć ovoj javnoj ustanovi. Predsjednik Udruženja, gospodin Karaga je obećao da će Udruženje uložiti velike napore sa partnerima iz bratske zemlje Kuvajt, kako bi obezbijedili bolje uslove za Kantonalnu bolnicu „Dr.Irfan Ljubijankić“ i nabavku neophodne opreme za rad bolničkog osoblja.

Dr. Halilović je pohvalio rad udruženja „Izvor dobročinstva“ kao i činjenicu da su prepoznali značaj i potrebu Kantonalne bolnice u Bihaću, te se u ime uprave zahvalio Udruženju za podršku i pomoć, te izrazio spremnost za saradnju.

Podijeli: