BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Podjela pomoći za jetime u Zenici

Podjela pomoći za jetime u Zenici

Danas smo imali veoma interesantan dan i još jednom smo se uvjerili da rad sa djecom smekšava ljudska srca. Zaputili smo se u Zenicu kako bismo snimili i evidentirali jetime, te obznanili iznose donacija koje će biti uplaćene na račun jetimima. Ovoga puta prostorije su nam ustupili naši prijatelji iz O.Š. Hasan Kjafija Pruščak, kojima smo od srca zahvalni i molimo Allaha da ih obilato nagradi.

Porodice su dolazile u grupama i nakon nekoliko sati rutinskog snimanja desio se jedan prilično emotivan trenutak između našeg tonca Esada i jedne djevojčice, po imeni Merjem. Pri samom ulasku u sobu za snimanje, Eso je prišao djevojčici i uzeo je u naručje, želeći da je oslobodi straha od snimanja. To je malenoj Merjem izmamilo osmijeh na lice, pa su se nastavili igrati u kutku prostorije i počastili slatkišima. Na kraju je uslijedio iskren, očinski zagrljaj, kojeg su ova djeca itekako uskraćena. Želimo da se zahvalimo maloj Merjem što nas je razveselila i uljepšala nam dan. Ovako je to sve izgledalo:

Dalji tok radnje je bio uobičajen. Djeca su dolazila, a naša ekipa se potrudila da sve prođe kako treba. Ovaj put nam je došlo preko 100 jetima. Sutra putujemo nešto sjevernije, i to u Gradačac, gdje nastavljamo program podjele pomoći i evidentiranja jetima.

Ispod teksta možete pogledati još neke fotografije sa podjele u Zenici.
Molimo Allaha da donatore i sve one koji učestvuju u ovom projektu nagradi velikom nagradom.

Podijeli: