BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Podjela paketa > Podjela ramazanskih paketa u Banja Luci

Podjela ramazanskih paketa u Banja Luci

Na naše zadovoljstvo, imali smo priliku podijeliti još ramazanskih paketa u manjem BiH entitetu. Trudimo se da, uz Allahovu pomoć, u blagoslovljenom mjesecu ramazanu ukažemo pomoć onima koji su zapostavljeni od strane ostalih struktura društva i tako podstaknemo i druge da obrate pažnju na ova područja.  Ovoga puta smo bili u Banja Luci.
Poslije podjele u Bos. Dubici, svratili smo u Gradišku, rodno mjesto jednog od naših zaposlenika, da iftarimo i prenoćimo. U nedjelju, 19. maja, članovi udruženja “Izvor dobročinstva”, u saradnji sa medžlisom IZ Banja Luka, podijelili su 50 ramazanskih paketa za socijalno-ugrožene osobe iz tog grada. Sabirno mjesto je bila jedna od džamija džemata Novoselija.
U paketima se nalaze namirnice i artikli koji su neophodni svakom domu i uveliko će olakšati ovaj mubarek mjesec onima koji su ih dobili. Sadržaj paketa je sljedeći: brašno, riža, ulje, tjestenina, šećer, sol, kvasac, palenta, tuna u konzervi, salama, paštete, eurokrem, pavlaka, mlijeko, začini, kahva i grah.
 

Nakon podjele paketa, posjetili smo Ferhat-pašinu džamiju, poznatiju kao Ferhadija, kako bismo obavili namaz, gdje nas je dočekao glavni imam medžlisa, Adnan ef. Jusić, kome se ovom prilikom zahvaljujemo. Na sastanku smo razmatrali buduće aktivnosti našeg udruženja u saradnji sa IZ u Banja Luci. Ukratko, bilo nam je zadovoljstvo razmijeniti nekoliko ideja sa imamom i izuzetna nam je čast što imamo priliku oživjeti vezu sa Vrbaškim gradom.
Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, medžlisu IZ Banja Luka i svim onima koji doprinose blagostanju našeg društva. Molimo Uzvišenog Allaha da Vas pomogne u svakom dobru.
Podijeli: