BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Podjela paketa > Podjela ramazanskih paketa u Bosanskoj Dubici

Podjela ramazanskih paketa u Bosanskoj Dubici

Realizovana je još jedna podjela paketa. Pošto smo primijetili da povratnički krajevi bivaju zapostavljeni kada je humanitarna pomoć u pitanju, odlučili smo se da organizujemo više podjela u pograničnim mjestima Bosne i Hercegovine. Isto tako, velika nam je čast pomagati povratnicima, kao vid podrške njihovom povratku. Ovoga puta smo bili u Bosanskoj Dubici.
 
U subotu, 18. maja, članovi udruženja “Izvor dobročinstva”, u saradnji sa Merhametom, podijelili su 50 ramazanskih paketa za socijalno-ugrožene osobe iz tog grada. Građani su se skupili ispred prostorija Merhameta da bi primili svoje pakete.
U paketima se nalaze namirnice i artikli koji su neophodni svakom domu i uveliko će olakšati ovaj mubarek mjesec onima koji su ih dobili. Sadržaj paketa je sljedeći: brašno, riža, ulje, tjestenina, šećer, sol, kvasac, palenta, tuna u konzervi, salama, paštete, eurokrem, pavlaka, mlijeko, začini, kahva i grah.
 
Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, državi Kuvajt na svesrdnoj pomoći bosanskom narodu. Molimo Uzvišenog Allaha da Vas pomogne u svakom dobru.
Podijeli: