BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Ifari > Iftari u prvoj sedmici ramazana pod pokroviteljstvom Kuvajta

Iftari u prvoj sedmici ramazana pod pokroviteljstvom Kuvajta

Allahov Poslanik, s.a.w.s, je rekao: “Ko nahrani postača, imat će istu nagradu kao i postač, s tim što postaču time neće biti umanjena njegova nagrada.” 
Od samog početka mjeseca ramazan, udruženje “Izvor dobročinstva” je krenulo sa organizacijom iftara i podjelom paketa. Postavili smo sebi jasne ciljeve u mubarek mjesecu ramazanu. Pored toga što želimo pomoći siromašnim kategorijama stanovništva, zalažemo se za zbližavanje muslimana i pomaganje rada bosanskih džemata u svim gradovima Bosne i Hercegovine.
U prvoj sedmici ramazana, 10.05, 12.05. i 13.05.2019. godine, naše udruženje je imalo priliku da organizuje iftare u Travniku, džematu Mehurići, Ilijašu u Gradskoj džamiji i Vogošći, Blagovcu. Iftarima je prisustvovalo ukupno 470 postača, muškaraca, žena i djece. Ovi iftari su organizovani u saradnji sa državom Kuvajt.
 

TRAVNIK/MEHURIĆI

Datum: 10.5.2019.
Broj postača: 230

dfsdfsdfsdfsdfsdf

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

 

 

ILIJAŠ/GRADSKA DŽAMIJA

Datum: 12.5.2019.
Broj postača: 150

VOGOŠĆA/DŽEMAT BLAGOVAC

Datum: 13.5.2019.
Broj postača: 90
Koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, državi Kuvajt na svesrdnoj pomoći bosanskom narodu. Molimo Uzvišenog Allaha da Vas pomogne u svakom dobru.
Podijeli: