BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Izvještaji > Emanet živi u Bosni

Emanet živi u Bosni

Živimo u vremenu kada se negativna vijest brzo širi u društvu te poprima opći dojam kako je društvo u cjelini pokvareno. Odovornost politike, medija i svih onih koji vole ovu lijepu zemlju, jeste da šire dobro i pozitivno u društvu, a zasigurno ga ima mnogo, samo mi kao pojedinci moramo pozitivno razmišljati.

Naime, skoro pa nezapaženo je prošla informacija o poštenju dvojice učenika 9 razreda O.Š. Mirsad Prnjavorac u Vogošći, Amara Hrnjića i Aldina Nukića, koji su na javnom mjestu pronašli kovertu sa većom sumom novca. Donoseći ispravnu odluku, kovertu su odmah odnijeli u policijsku stanicu Vogošća, te je ubrzo vraćena vlasniku.

Ovaj hvale vrijedan čin prepoznalo je udruženje Izvor dobročinstva koje se stara za više od 1600 jetima u Bosni i Hercegovini, a koje je takođe uključeno u mnoge društveno korisne akcije.

U saradnji sa direktoricom O.Š. Mirsad Prnjavorac, gđom Sabihom Salčin, odlučili smo uručiti skromni doprinos dvojici učenika, stipendije za ovu školsku godinu.

Zahvaljujemo se roditeljima koji su, prije svega, odgojili svoju djecu na pozitivnim vrijednostima i upravi škole koja je objavila ovu vijest, te iskazanoj srdačnoj sradnji u realizaciji.

 

Udruženje Izvor dobročinstva

07.12.2018, Vogošća

Podijeli: