BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Podjelom u Krajini završena akcija evidencije jetima

Podjelom u Krajini završena akcija evidencije jetima

Na samom početku i pripremama prve ovogodišnje podjele pomoći, odlučili smo da najbolje ostavimo za kraj. U subotu, 30. marta, u 5 sati ujutro, krenuli smo na najduže putovanje do sada. Čekao nas je put u trajanju od 6 sati vožnje do same ivice Bosne i Hercegovine. U Velikoj Kladuši su nas lijepo dočekali zaposlenici Prve osnovne škole, gdje smo obavili evidenciju i snimanje jetima, te im se ovim putem srdačno zahvaljujemo.

Podjela je trajala do 4 sata, nakon čega smo se zaputili u Bosansku Krupu. Tamo su nam članovi škole Kur’ana “Stepeni” pripremili nezaboravan doček i ustupili sobe za odmor i noćenje. Molimo Allaha da ih nagradi velikom nagradom, a posebno našeg dragog Hajrudina koji nam je sve vrijeme bio na usluzi.

Sljedećeg dana, u Bihaću nas je čekao mnogo veći broj jetima. Rano ujutro smo krenuli da stignemo sve na vrijeme pripremiti. Velikim zalaganjem našeg tima, a isto tako i saradnika iz udruženja “AKOS”, koji su nas dočekali u Bihaću, uspjeli smo privesti kraju ovu akciju.

Poslije snimanja ispred nas je bio dug put za Sarajevo, ali je i on lijepo prošao, uz ugodno druženje. Sa ovom podjelom završena je prva evidencija jetima, koji primaju pomoć preko našeg udruženja, za 2019. godinu. Oni koji su bili spriječeni da dođu imaju još jednu mogućnost da se evidentiraju u Sarajevu, u NEDJELJU, 07. aprila, od 09:00 do 16:00h, kao što smo naveli u prethodnom članku.

Ispod teksta možete pogledati neke fotografije sa podjele pomoći u Bihaću i Velikoj Kladuši. Molimo Allaha da donatore i sve one koji učestvuju u ovom projektu nagradi velikom nagradom.

Podijeli: