BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Iftari > Priređen iftar za učenike i studente na području grada Banja Luke

Priređen iftar za učenike i studente na području grada Banja Luke

dev

Udruženje „Izvor dobročinstva“ aktivno realizuje različite projekte od društvenog značaja i koristi. U ovom mjesecu posta realizovali smo nekoliko projekata na području čitave BiH. Donirali smo stotine paketa hrane i namirnica, organizovali i dostavili veliki broj iftara na kućni prag, a u zadnjim danima ovog mubarek mjeseca priredili smo zajednički iftar za učenike i studente na području grada Banja Luke.

Projekat zajedničkog iftara za učenike i studente različitog uzrasta realizovali smo upravo na poziv i molbu Medžlisa IZ Banja Luka. Ovo je samo jedan od niza pokazatelja podrške i aktivne saradnje našeg udruženja sa institucijama Rijaseta IZ BiH. Ovogodišnjem zajedničkom iftaru koji je upriličen u prostorijama medrese „Reis Ibrahim ef. Maglajlić“ prisustvovala su 42 učenika i studenta.

Kolektiv udruženja „Izvor dobročinstva“ se zahvaljuje i čini dovu za nagradu i kabul svima onima koji su učestvovali u ovom vrijednom i korisnom projektu. Zahvaljujemo se i upravi „Mreže mladih Banja Luka“ na organizaciji i pripremi iftara, a posebnu zahvalu činimo našim donatorima Viber grupe „Izvor dobročinstva“.

Podijeli: