BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Projekat pomoći za KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” SARAJEVO

Projekat pomoći za KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” SARAJEVO

U saradnji sa Upravom za vanjske poslove i dijasporu islamske zajednice, članovi udruženja “Izvor dobročinstva” su u četvrtak, 25. aprila, realizovali projekat podjele paketa djeci bez roditeljskog staranja u domu na Bjelavama, u Sarajevu. Dom se trenutno skrbi za 85 djece, uzrasta od 1 pa do 23 godine. Naši saradnici i volonteri su brzo pritekli u pomoć i zajedničkim snagama uspjeli smo pripremiti pakete da obradujemo mališane i izmamimo osmijeh na njihovo lice.

WhatsApp Image 2019-05-10 at 12.24.33
WhatsApp Image 2019-05-10 at 12.22.52

Paketi su sadržavali odjeću, obuću, te higijenski i slatki program. Isto tako, podijeljeni su po odjeljenjima i prilagođeni potrebama i uzrastu djece:
– Bebi odjeljenje I i II
– Jasličko odjeljenje
– Predškolsko odjeljenje
– Školsko odjeljenje
– Kuća za mlade.
Ukupno je podijeljeno 64 individualna paketa, a bebi odjeljenje je dobilo zajednički paket sa pelenama, vlažnim maramicama, hranom za bebe, čokolinom, te higijenskim programom.
 

WhatsApp Image 2019-05-10 at 12.23.36
WhatsApp Image 2019-05-10 at 12.23.08
WhatsApp Image 2019-05-10 at 12.24.23

Tog dana oko podne, zaputili smo se prema domu na Bjelavama gdje su nas srdačno dočekali zaposlenici i volonteri. Nedugo zatim, pristigli su i socijalni radnici zajedno sa djecom koja su trebala da prime svoje pakete.

Za to vrijeme, naši volonteri su pripremili pakete i postavili banere da spremno dočekaju dječicu. Pored toga, pobrinuli su se da djeca budu razigrana i sretna, te da im ovo ne bude sasvim običan dan, već dan koji će ostati u sjećanju.

IMG_2005
IMG_2002
IMG_2006

Treba dodati da su pakete uručili predsjednik udruženja, Ismir Karaga i šef odjela za jetime iz Kuvajta, Sad Ez-Zafiri, koji je došao da posjeti našu državu i podrži rad našeg udruženja. Istakao je da je zadovoljan zalaganjem i organizacijom udruženja, te izrazio želju da nas ponovo posjeti.

Predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva” Ismir Karaga i šef odjela za jetime iz Kuvajta, Sad Ez-Zafiri

Na kraju, želimo da se zahvalimo svim volonterima koji su učestvovali u ovom hajirli projektu i doprinijeli tome da se paketi brzo i efikasno pripreme i dostave na njihovo odredište. Posebno se zahvaljujemo Amini Bašić, volonterki koja je sa svojim kolegicama studenticama pomogla oko relizacije ovog projekta. Molimo Uzvišenog Allaha da sve one koji su učestvovali nagradi najljepšom nagradom.

Podijeli: