BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Paketi > Udruženje “Izvor dobročinstva” podijelilo 410 ramazanskih paketa u 8 gradova

Udruženje “Izvor dobročinstva” podijelilo 410 ramazanskih paketa u 8 gradova

Došao nam je mjesec posta. Stigao je veliki i blagoslovljeni mjesec Ramazan u kojem Uzvišeni Allah, povećava nagrade i otvara vrata dobra. Mjesec dobročinstva, mjesec milosti i oprosta.

U želji da socijalno ugroženim osobama makar malo olakšamo doček ovog odabranog mjeseca, tim udruženja „Izvor dobročinstva“ je uoči Ramazana posjetio Doboj, Maglaj, Banoviće, Živinice, Zvornik, Sarajevo, Hadžiće i Olovo te podijelio 410 paketa koji su sadržavali osnovne životne namirnice.

– Doboj – 70 paketa

– Maglaj – 60 paketa

– Banovići – 50 paketa

– Živinice – 50 paketa

– Zvornik – 50 paketa

– Sarajevo – 60 paketa

– Olovo – 60 paketa

– Hadžići – 10 paketa

Koristimo priliku da se zahvalimo našim dobrim saradnicima iz organizacije “Merhamet” koji su nam pomogli pri podjeli paketa u Doboju i Maglaju, udruženju “Unija civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, centru za liječenje i rehabilitaciju “Centar Savremenih Inicijativa” u Hadžićima, te Medžlisima islamske zajednice Zvornik i Olovo. U Banovićima i Živinicama paketi su podijeljeni u kolektivnim centrima za socijalno ugrožena i raseljena lica.

Na kraju, zahvaljujemo se našim donatorima, organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju našoj zemlji i našem narodu.

Podijeli: