BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Realizovan projekat adaptacije džamije Puškari u Cazinu

Realizovan projekat adaptacije džamije Puškari u Cazinu

Nakon što je u mjesecu oktobru prošle godine potpisan ugovor između udruženja „Izvor dobročinstva“ i medžlisa IZ Cazin o finansiranju adaptacije džamije Puškari, četiri mjeseca poslije projekat je uspješno i realizovan.

Naime, radi se o projektu kojim se džamija adaptirala prema potrebama džemata, odnosno, otvoren je poseban ulaz za sprat džamije, uređeno je stepenište, te prilagođene ostale prostorije, čime se dobila bolja funkcionalnost.

Povodom završetka radova, uprava Udruženja, na čelu sa predsjednikom Ismirom Karagom i projekt menadžerom Harminom Suljićem, posjetila je džemat Puškari, gdje ih je dočekao imam džemata, Irfan ef. Bajramović. Nakon uvida u realizovane radove, te predstavljanja rada džemata, ef. Bajramović je predstavnicima udruženja „Izvor dobročinstva“ uručio i zahvalnicu.

Irfan ef. Bajramović je ovu priliku iskoristio da se u svoje ime, te u ime džemata zahvali udruženju „Izvor dobročinstva“, organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te bratskom narodu Kuvajta na velikodušnoj pomoći i saradnji na projektu koji je od velike važnosti za džemat Puškari.

Podijeli: