BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Trenutne akcije > Uručena donacija „Domu za stara i iznemogla lica“ u Goraždu

Uručena donacija „Domu za stara i iznemogla lica“ u Goraždu

Tim udruženja Izvor dobročinstva je danas, 16. juna, posjetio Goražde te tom prilikom uručio donaciju J. U. „Dom za stara i iznemogla lica“. Prema potrebama ove javne ustanove, udruženje Izvor dobročinstva je pripremilo prehrambene i higijenske artikle koji će zadovoljiti potrebe korisnika za nekoliko sedmica, te će uveliko olakšati rad i povećati kvalitet uslova u domu.

Donaciju je simbolično uručio predsjednik udruženja Izvor dobročinstva, gospodin Ismir Karaga, a ispred „Doma za stara i iznemogla lica“ prijemu donacije je prisustvovao direktor, gospodin Anes Begović.

„Ovo je za nas značajna podrška i veoma smo zahvalni na ovoj donaciji. Osim materijalne vrijednosti ove donacije, nama znači jako puno i sama posjeta, osjećaj da nismo zaboravljeni te smo zbog toga dodatno ohrabreni ovom posjetom.“, rekao je direktor Anes Begović.

Ova prilika je iskorištena i za razgovor o potrebama J. U. „Dom za stara i izenemogla lica“, te mogućnostima udruženja Izvor dobročinstva da se pomogne radu ove ustanove. Jedan od sljedećih koraka koji se očekuje je potpisivanja memoranduma o saradnji, a s ciljem poboljašanja uslova za krajnje korisnike „Doma za stara i iznemogla lica“

„Nama je jako bitno da pomognemo ona mjesta i gradove koji su zapostavljeni, koji su na marginama našeg društva. Svakako da je u tom pogledu Goražde jedan od prioriteta, te shodno tome naše udruženje vrlo često ima projekte u ovom gradu. U proteklih osam mjeseci imali smo 6 većih projekata, kojima smo pomagali ugrožene porodice u ovom kraju, te je ovo još jedan u nizu od realizovanih projekata u Goraždu.“, istakao je predsjednik udruženja Izvor dobročinstva, gospodin Ismir Karaga.

Osim donacije koja je upućena samoj ustanovi, udruženje Izvor dobročinstva se pobrinulo da direktno same korisnike obraduje sa skromnim poklonima, te na taj način dodatno unese radost u njihova srca.

Na kraju, udruženje Izvor dobročinstva se zahvaljuje donatorima za ovaj projekat, a to su dobročinitelji iz naše domovine koji su u toku ramazana uplaćivali svoja sredstva u svrhu pomoći starim i iznemoglim osobama, te organizacija Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, koja je jednim dijelom pomogla ovaj projekat.

 

Podijeli: