BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Posjeta muftiji goraždanskom, Remziji ef. Pitiću

Posjeta muftiji goraždanskom, Remziji ef. Pitiću

Predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, gospodin Ismir Karaga, jučer je posjetio Goražde i tom prilikom sastao se sa muftijom goraždanskim, Remzijom ef. Pitićem, te glavnim imamom, Rasimom ef. Džafićem.

Iako je Udruženje na području opštine Goražde već realizovalo nekoliko projekata, predstavnici nisu bili u prilici da se sastanu sa muftijom. Tokom sastanka, razgovaralo se o mnogim projektima i planovima za saradnju. Muftija je naglasio da je čuo samo pozitivne komentare o udruženju “Izvor dobročinstva” te očekuje uspješnu saradnju na budućim projektima.

Prisutni su odmah po završetku sastanka otišli do džamije “Mufid Sokolović”, koja je dobila ime po jednom od direktnih potomaka čuvenog Mehmeda paše Sokolovića. Tu je razgovarano o potrebama igraonice za djecu koja se nalazi u džamiji ispod dijela za obavljanje namaza. Predsjednik Karaga je ovaj sastanak ocijenio izuzetno uspješnim i očekuje da će se ubrzo krenuti sa realizacijom  projekata.

Na kraju, udruženje “Izvor dobročinstva” upućuje srdačnu zahvalu muftiji i glavnom imamu na lijepom dočeku i ugodnom druženju.

Podijeli: