BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Posjeta Udruženju "Izvor dobročinstva" > Potpisan ugovor o donaciji džamijskih prostirki u džematu Rudo

Potpisan ugovor o donaciji džamijskih prostirki u džematu Rudo

Prilikom nedavne posjete uvaženog šejha iz Kuvajta, predsjednika Odjela za Balkan organizacije Ihja El Turas El Islami, Mahmuda El Nedždija, predloženo je da se postigne dogovor o donaciji prostirki za džamiju Kara Mustafe paše Sokolovića u Rudom.

                Tim povodom je danas, 04.08.2021. godine, potpisan ugovor o donaciji novih prostirki za džamiju u džematu Rudo. Kao predstavnik medžlisa islamske zajednice Rudo došao je glavni imam, Mehrudin ef. Genjga, a dočekan je od strane predsjednika Udruženja, Ismira Karage. Glavni imam je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te se zahvalio donatorima iz Kuvajta i svima onima koji su uzeli učešće u postizanju ovog dogovora.

                Medžlis Islamske zajednice Rudo jedan je od povratničkih medžlisa sa osam džemata i oko 400 članova. Ima jednog stalno uposlenog imama u džematu Rudo. Pored tog džemata, u tri džemata se tokom cijele godine klanjaju džume. Džemat Rudo je jedini stalni i aktivni džemat u kome se obavljaju sve vjerske aktivnosti, a u haremu džamije smještene su i prostorije Medžlisa, što ovaj džemat čini i najfrekventnijim.

                Na kraju, koristimo priliku da se zahvalimo donatorima iz Kuvajta, organizaciji Ihja El Turas El Islami, ambasadi Države Kuvajt, te narodu Kuvajta za nesebičnu pomoć koju pružaju narodu Bosne i Hercegovine.

Podijeli: