BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisan ugovor o izgradnji džamije „Abdurrahman ibn Avf“ u Sanskom Mostu

Potpisan ugovor o izgradnji džamije „Abdurrahman ibn Avf“ u Sanskom Mostu

Danas je u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ upriličeno zvanično potpisivanje triateralnog ugovora o izgradnji džamije u džematu Krkojevci u Sanskom Mostu. Radi se o mladom, ali veoma perspektivnom džematu čije džematlije već odavno žude za izgradnjom džamije u njihovom mjestu.

Iz godine u godinu, broj domaćinstava u džematu Krkojevci konstantno raste, a već sada se vode određene vjerske aktivnosti po stambenim objektima, što pokazuje da je izgradnja džamije od velike važnosti i opravdava obim ovog projekta.

Današnjem svečanom potpisivanju ugovora o izgradnji prisustvovali su, kao domaćini predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, gospodin Ismir Karaga kao i projekt menadžer, gospodin Harmin Suljić, ispred medžlisa IZ Sanski Most, glavni imam Mirza ef. Žerić, te direktor firme „Vrbanja“ Hajrudin Mujanović.

 

Sredstva za izgradnju džamije obezbjedila je ambasada države Kuvajt i organizacija „Ihja el Turas el Islami“ iz Kuvajta, a sama džamija će nositi naziv po jednom od „Desetorice obradovanih“, tj. po ashabu Allahovog Poslanika s.a.v.s. Abdurrahmanu ibn Avf.

Udruženje „Izvor dobročinstva“ se zahvaljuje donatorima organizaciji „Ihja el Turas el Islami“, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, te narodu i državi Kuvajt koji su uložili velike napore kako bi obezbjedili sredstva za izgradnju džamije „Abdrurrahman ibn Avf“ u Sanskom Mostu.

 

Podijeli: