BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Paketi > Uručena pomoć za tri povratničke porodice

Uručena pomoć za tri povratničke porodice

Proteklih dana, tim udruženja Izvor dobročinstva je realizovao projekte za tri povratničke porodice na području Srebrenice, Zvornika i Bijeljine. Radi se o dva samoodrživa projekta, te jednoj pomoći za socijalno ugroženu porodicu.

U Srebrenici smo posjetili petočlanu porodicu Mujić – vrijedna porodica koja je primjer u dobru – te smo ovom prilikom uručili pčelarsku opremu. Donacija će im koristiti kako bi proširili svoje kapacitete, jer već posjeduju nekoliko košnica u kojima vide prespetkivnost. Edhem Mujić, korisnik ove donacije, rekao je kako će ovo biti od velike koristi za njihov dalji rad.

 

Drugu donaciju smo uručili u mjestu Jošanica, nadomak Zvornika. Uručen je motokultivator porodici Bečić Muhameda. Sam Muhamed je također jedan od onih koji se ističe po svome radu i od kojeg školuje troje djece, te smo ovom donacijom doprinijeli njihovom povratku i olakšali njihove svakodnevne poslove.

Na kraju, treća donacija je realizovana u Bijeljini i to porodici Karajčić. Tročlana porodica živi u veoma teškim uslovima. Dosta stvari im je prijeko potrebno, a našu posjetu smo iskoristili kako bismo donirali kućanske aparate, koji će im olakšati njihovu svakodnevnicu. Udruženje Izvor dobročinstva je obećalo da će za porodicu Karajčić uložiti dodatni angažman kako bi im poboljšali životne uslove.

 

Navedena tri projekta su jedni u nizu, kojim udruženje Izvor dobročinstva pomaže povratničke porodice. Posebno bi još jednom istakli značaj samoodrživih projekata, tj. projekata samozapošljavanja koji nude dugoročno rješenje, te ovim putem pozivamo sve građane da se priključe našim aktivnostima, podrže naše projekte i pomognu ove i slične porodice.

Podijeli: