BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Radni sastanak sa muftijom tuzlanskim Vahidom ef. Fazlovićem i posjeta medžlisu IZ Derventa

Radni sastanak sa muftijom tuzlanskim Vahidom ef. Fazlovićem i posjeta medžlisu IZ Derventa

Danas, 6. novembra 2020. godine, predsjednik udruženja prof. Ismir Karaga je bio u prvoj zvaničnoj posjeti tuzlanskom muftijstvu. Predsjednika je ugostio muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović, te dr. Mensur Husić, koordinator za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Na sastanku, predsjednik prof. Ismir Karaga je predstavio rad udruženja, realizovane projekte proteklih godina na poljima društveno korisnih projekata, pomaganja socijalno-ugroženih kategorija, pomoć Islamskoj vjerskoj zajednici, te drugi projekti.

Istaknuto je da je dosadašnja saradnja između Islamske zajednice i udruženja Izvor dobročinstva ocijenjena kao dobra i uspješna, te je razmatrana saradnja na širem polju između muftijstva tuzlanskog i udruženja Izvor dobročinstva. Planovi za buduću saradnju odnose se prije svega na izgradnju i obnovu vjerskih objekata, koji bi bili od velikog značaja za stanovnike Bosne i Hercegovine. Pored toga, muftija je predstavio strukturu i projekte muftijstva, te je izražena naročita želja da se nastavi briga o povratničkim gradovima u toj regiji.

Predsjednik udruženja se na kraju zahvalio na toploj dobrodošlici, te ovaj sastanak ocjenjuje kao veoma plodonosan, što ćemo u narednom periodu i vidjeti kroz konkretne zajedničke projekte.

druga

 

Pored sastanka sa muftijom tuzlanskim, predsjednik Ismir Karaga posjetio je medžlis IZ Derventa, gdje ga je ugostio glavni imam Muris ef. Abdurahmanović. a poslije toga i džemat Bosanski Dubočac. Radi se o povratničkom džematu, na samoj granici Bosne i Hercegovine, odnosno na rijeci Savi. Nakon povratka raseljenog stanovništva, džemat je zbog opravdane potrebe izgradio džamiju koja danas iziskuje obnovu.

Predsjednik Ismir Karaga je nakon uvida u trenutno stanje u kojem se nalazi džamija Bosanski Dubočac, shvatio potrebu i opravdanost ovog projekta, te se nada da će se u narednom periodu obezbijediti  donacija kojom bi pomogli povratnike ovog mjesta.

Podijeli: