BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Radna posjeta medžlisa IZ Donji Vakuf udruženju Izvor dobročinstva

Radna posjeta medžlisa IZ Donji Vakuf udruženju Izvor dobročinstva

Glavni imam medžlisa IZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak, te sekretar medžlisa Muris ef. Memiš su danas posjetili udruženje Izvor dobročinstva. Sastanak je održan u prostorijama udruženja, a goste su dočekali predsjednik prof. Ismir Karaga, te projekt menadžer prof. Harmin Suljić.

Ovo je i prva zvanična posjeta medžlisa IZ Donji Vakuf upravi našeg udruženja, što je bila dobra prilika za razmjenu iskustava, analiziranje zajedničkih projekata te priprema planova za buduću saradnju. Od projekata koji su završeni svakako se ističe adaptacija i renoviranje Baš – džamije u Donjem Vakufu, džamije koja se nalazi na magistralnom putu Sarajevo – Bihać, te je zbog svog položaja veoma posjećena.

Od projekata na kojima je planirana saradnja su izgradnja hajr česme, te adaptacija Duzića džamije. Projekat hajr česme je već u pripremi, te se traži odgovarajuća lokacija za postavljanje česme te priprema potrebne dokumentacije.

Drugi projekat, tj. obnova i adaptacija Duzića džamije traži dodatni angažman po pitanju pronalaženja potrebnih sredstava, te su predsjednik udruženja prof. Ismir Karaga kao i projekt menadžer prof. Harmin Suljić, obećali uložiti dodatne napore kako bi dali doprinos u ovom značajnom projektu.

Podijeli: