BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Trenutne akcije > Donacija za operaciju malene Ajne Perenda iz Donjeg Vakufa

Donacija za operaciju malene Ajne Perenda iz Donjeg Vakufa

Na adresu udruženja Izvor dobročinstva nedavno je stigla molba u kojoj je opisana veoma teška situacija u kojoj se nalazi porodica Perenda i njihova kćerka Ajna. Malena Ajna ima tri godine a od samog rođenja bori sa bolesti kukova, te je u više navrata porodica pokušavala liječenje ali bezuspješno.

Prije nekoliko sedmica uspješno je izvšrena operacija lijevog kuka u Beograd, porodica je u krugu prijatelja i rodbine uspjela da skupi potreban iznos ali za novu operaciju, desnog kuka nije mogla obezbijediti sredstva.

 

Naše udruženje, je uz pomoć prijatelja iz Kuvajta i organizacije Ihja el Turas el Islami, uspjelo relativno brzo da prikupi sredstva te je danas tim povodom i potpisan ugovor. Otac Mukebir Perenda, koji je bio vidno iznenađen i sretan, zahvalio se udruženju Izvor dobročinstva, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, organizaciji Ihja el Turas el Islami kao i narodu Kuvajta.

Porodica bi narednih dana trebala već putovati za Beograd, gdje bi malena Ajna do kraja sedmice trebala operisati i drugi kuk. Koletiv udruženja na čelu sa predsjednikom prof. Ismirom Karagom je porodici poželio sretan put, a Ajni brzo ozdravljenje.

Podijeli: