BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Održana svečanost povodom potpisivanja ugovora za donaciju 10 hemodijaliznih aparata

Održana svečanost povodom potpisivanja ugovora za donaciju 10 hemodijaliznih aparata

Danas, 13.08.2024. godine, u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ upriličena je svečanost povodom potpisivanja ugovora za donaciju hemodijaliznih aparata.

Hemodijalizni aparati predstavljaju pomoć bolesnima u procesu zamjene uloge i funkcije bubrega, a sam proces hemodijalize koristi se kod osoba sa problemima i poteškoćama pri konačnom zatajenju bubrega.

Prema riječima g. Mahmouda al Nedždija, predsjednika odsjeka za Balkan, organizacija „Ihja al Turas al Islami“ iz prijateljske države Kuvajt, vodi računa o svima narodima u BiH pomažući ih kroz različite projekte i donacije, ovaj put djelujući na polju zdravstva.

Zahvaljujući se sponzorima na ovom velikom gestu i donacijama, g. Ismir Karaga, predsjednik udruženja „Izvor dobročinstva“, uputio je riječi dobrodošlice direktorima i predstavnicima kliničkih centara i bolnica, četiri ustanove iz različitih gradova BiH, te potpisao ugovore za donaciju 10 hemodijaliznih aparata. U skorije vrijeme, donacije će biti isporučene i instalirane u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, Kantonalnu bolnicu Zenica, Opću bolnicu Konjic, te Županijsku bolnicu Orašje.

Svaka od pomenutih ustanova je iskazala riječi zahvale i pohvale ovom vrijednom projektu, naglašavajući da su ovakvi projekti uvijek dobrodošli bolnicama i ustanovama koje pružaju pomoć bolesnima.

Posebno se zahvaljujemo v.d. direktoru kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, prof.dr. Hajriji Maksić na prisustvu i riječima pohvale na naš rad, trud i djelovanje. Također, iskazujemo zahvalnost  prim.dr. Dženanu Lepari, direktoru Opće bolnice Konjic, dr. Želimiru Stipančiću, predstavniku Županijske bolnice Orašje kao i predstavnicima Kantonalne bolnice iz Zenice.

Posebnu zahvalnost na osiguranim sredstvima iskazujemo organizaciji „Ihja al Turas al islami“ iz države Kuvajt, Kuvajtskoj ambasadi u Sarajevu kao i narodu prijateljske države Kuvajt.

Podijeli: