BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Isporuka i instalacija hemodijaliznih aparata u Županijskoj bolnici Orašje

Isporuka i instalacija hemodijaliznih aparata u Županijskoj bolnici Orašje

Dana 22.08.2024. godine, predstavnici udruženja “Izvor dobročinstva” posjetili su Odsjek za hemodijalizne bolesti u Odžaku koji radi i djeluje u sastavu Županijske bolnice Orašje. Razlog posjete udruženja jeste isporuka i instalacija 3 hemodijalizna aparata za potrebe i rad ove institucije.

“Prema urađenoj analizi stručnog osoblja iz različitih država Balkana, najveći broj oboljelih i pacijenata koji se suočavaju sa problemima ove bolesti nalazi se uz sliv rijeke Save, odnosno Dunava… Ove donacije su vrijedan projekat i vrijedan poklon našoj bolnici.” riječi su dr. Želimira Stipančića direktora bolnice Odžak.

Nakon instalacije i isporuke hemodijaliznih aparata, prije svega u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Opću bolnicu Konjic, te bolnicu Odžak, udruženje “Izvor dobročinstva” ovim projektom djeluje i radi na polju zdravstva uz mnogobrojne društveno korisne projekte.

Posebno se zahvaljujemo našim sponzorima, udruženju “Ihja al Turas al Islami” iz prijateljske države Kuvajt koji nesebično pomažu naš rad i projekte. Također, zahvaljujemo se i predstavnicima Merhameta kao i osoblju pri Odsjeku za hemodijalizu na uspješnoj saradnji i realizaciji ovih projekata.

Podijeli: