BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Isporuka i instalacija hemodijaliznih aparata u Kaknju i Zenici

Isporuka i instalacija hemodijaliznih aparata u Kaknju i Zenici

Nakon svečanosti potpisivanja ugovora sa predstavnicima različitih ustanova za hemodijalizne bolesti u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“, pristupili smo isporuci i instalaciji hemodijaliznih aparata, najprije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te Županijskoj bolnici Orašje, odsjek za hemodijalizne bolesti Odžak. Danas, krajem mjeseca augusta 2024. godine, isporučili smo dva hemodijalizna aparata u prostorije Kantonalne bolnice Zenica, odnosno Opće bolnice Kakanj.

Riječi zahvale na uručenim donacijama kao i pohvale na rad udruženja „Izvor dobročinstva“ upućene su od strane prim.dr. Lejle Hantalašević Bečić, pri Kantonalnoj bolnici Zenica. Posebnu bitnost predstavlja odabir Kantonalne bolnice Zenica za mjesto instalacije hemodijaliznih aparata zbog drugih bolnica na području grada Kaknja, Visokog i Žepča, a koje rade i djeluju u sklopu ove kantonalne ustanove.

Za bolnice pri odsjeku hemodijaliznih bolesti Zeničko-dobojskog kantona, udruženje „Izvor dobročinstva“ doniralo je ukupno četiri hemodijalizna aparata.

Zahvaljujemo se našim donatorima i sponzorima na ovim korisnim donacijama, posebno udruženju „Ihja al Turas al Islami“ iz prijateljske države Kuvajt, te Ambasadi Države Kuvajt, kao i svim učesnicima u realizaciji ovog vrijednog projekta.

Podijeli: