BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Podjela paketa > AKCIJA: Pomoć za 60 socijalno-ugroženih porodica – PAKETI

AKCIJA: Pomoć za 60 socijalno-ugroženih porodica – PAKETI

Sredinom mjeseca septembra 2020. godine, udruženje Izvor dobročinstva, u saradnji sa organizacijom Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, realizovalo je akciju “Pomoć za 60 socijalno-ugroženih porodica“. Projekat je obuhvatao čitav niz različitih potreba ovih porodica u četiri grada: Travnik, Bugojno, Zenica i Sarajevo, te njihovih pripadajućih mjesta. Imali smo privilegiju da pripremimo pomoć za čak 64 porodice.

Vrijedno se radilo na tome da različite vrste pomoći stignu tamo gdje je to najpotrebnije. Donirani su paketi sa prehrambenim namirnicama i higijenskim programom, lijekovi, obuća i odjeća, bijela tehnika, ruksaci sa školskim priborom, te ogrjev za predstojeću zimu.

 

Paketi sa prehrambenim namirnicama i higijenskim programom

 

PODNASLOV

Paketi su sadržavali osnovne prehrambene namirnice; brašno, kvasac, ulje, mlijeko, šećer, so, tjesteninu, rižu, suhomesnate proizvode, konzervirano povrće, supe i začine, džemove i med, slatki program te osnovna sredstva za higijenu; deterdžent za veš, omekšivač, sapune, kupke i šampone, kaladont i četkice za zube. Pripremljeno je i podijeljeno 13 paketa.

 

Sarajevo

 

Travnik

 

Ovo je bio jedan nama drag i poseban projekat za koji su donatori iz Kuvajta prikupili sredstva tokom proteklog mjeseca ramazana. Tim povodom, želimo da se od srca zahvalimo organizaciji Ihja el Turas el Islami, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, te kuvajtskom narodu na svesrdnoj pomoći i podršci.

Podijeli: