BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Radna posjeta > Prijateljska posjeta direktora Regionalnog odbora MDD Merhamet Banja Luka

Prijateljska posjeta direktora Regionalnog odbora MDD Merhamet Banja Luka

Direktor Regionalnog odbora MDD “Merhamet” Banja Luka, gospodin Jasmin Spahić je danas bio u prijateljskoj posjeti Udruženju Izvor dobročinstva. Prilikom ove posjete, predsjednik Jasmin Spahić je sa predstavnicima Udruženja Izvor dobročinstva, predsjednikom prof. Ismirom Karagom i menadžerom za projekte prof. Harminom Suljićem razgovarao o pomoći povratnicima u manjem bh. entitetu.

Prije svega analiziran je dosadašnji rad, nekoliko humanitarnih akcija podjela paketa, kurbanskog mesa, te samoodrživi projekti ocijenjeni su kao uspješni projekti. Tome je doprinijela jaka podrška koju pruža Izvor dobročinstva kroz obezbjeđivanje sredstava i prisustvo na terenu, te usluga koordinatora i uposlenika MDD Merhameta prilikom realizacije ovih projekata.

Nakon analize dosadašnjeg zajedničkog rada, razmatrana je i strategija budućeg djelovanja. Trenutni prioritet MDD “Merhamet” Banja Luka je opremanje kuhinje koja bi u velikoj mjeri olakšala rad javne kuhinje te pružila bolju uslugu najugroženijim porodicama u Bosanskoj Dubici.

Predstavnici Udruženja Izvor dobročinstva, uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazi MDD “Merhamet” i njihov značaj za stanovništvo, obećali su uložiti dodatne napore kako bi u skorije vrijeme obezbijedili bolje uslove, kako za uposlenike tako i za krajnje korisnike.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: