BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Održan radni sastanak povodom izgradnje nove džamije Prekounje u Bihaću

Održan radni sastanak povodom izgradnje nove džamije Prekounje u Bihaću

Medžlis IZ Bihać i udruženje Izvor dobročinstva su u posljednjih nekoliko mjeseci aktivno radili na projektu nove džamije u džematu Prekounje. Naime, radi se u džamiji koja je nekoliko puta obnavljana te čije bi novo obnavljanje bilo upitno s obzirom na dotrajalost samog objekta.

Objekat je star oko 70 godina, a sami temelji i lokacija džamije su dosta stariji. Osim što je objekat dotrajao, potrebe džemata su dosta veće u odnosu na postojeće stanje, te se na osnovu svega krenulo sa idejom izgradnje nove džamije.

Niz sastanaka, te konstruktivnih razgovora i savjeta sa strukom rezultirali su idejnim rješenjem koje je u potpunosti zadovoljilo uslove i potrebe džemata Prekounje. Izgradnja objekta ovog tipa zasigurno je iziskivala i velike napore kada je u pitanju pronalaženje donatora za njegovu izgradnju.

Udruženje Izvor dobročinstva je zahvaljujući organizaciji Ihja el Turas el Islami i prijateljskom narodu Kuvajta uspjelo da prikupi sredstva, te se pregovori u vezi realizacije samog projekta privode kraju. Tim povodom danas je održan i radni sastanak u prostorijama udruženja Izvor dobročinstva, kome je prisustvovao ministar za pitanje boraca i RVI USK-a, mr. Ermin Zulić, u svojstvu predsjednika džematskog odbora, te predstavnici udruženja Izvor dobročinstva, predsjednik prof. Ismir Karaga i projekt menadžer prof. Harmin Suljić.

Na sastanku je iznešena trenutna situacija u kojoj se nalazi projekat, te se u narednom periodu očekuju intenzivnije aktivnosti na realizaciji izgradnje nove džamije Prekounje.

Podijeli: