BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Uskoro adaptacija džamije Kušlat u Zvorniku

Uskoro adaptacija džamije Kušlat u Zvorniku

Na osnovu zahtjeva medžlisa IZ Zvornik, Udruženje Izvor dobročinstva u proteklom je periodu radilo na pronalaženju donatora za adaptaciju džamije Kušlat u Zvorniku. Glede na to da se radi o džamiji koja ima svoj historijski značaj, kao jedna od najstarijih džamija u Bosni i Hercegovini te da su zbog toga muslimani vezani za nju, tim Udruženja Izvor dobročinstva uložio je dodatne napore kako bi se obezbjedila sredstva za njenu adaptaciju.

Naime, džamija je u protekloj agresiji srušena, a nakon njene obnove 2013. godine u džamiji se pojavila vlaga. Pojavom vlage, podovi i drugi dijelovi džamije su počeli da truhnu, te je nužno hitno rješavanje vlage te njena sanacija.

Tim povodom, danas u prostorijama Udruženja potpisan je ugovor o sanaciji džamije te postavljanju hidro izolacije. Predsjedniik Udruženja Izvor dobročinstva prof. Ismir Karaga, kao i predsjednik medžlisa IZ Zvornik Mustafa ef. Muharemović izrazili su zadovoljstvo što su se stekli uslovi, te se uskoro očekuje i početak radova na projektu.

Ovim putem se zahvaljujemo donatorima i organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, te kuvajtskom narodu na svesrdnoj pomoći i podršci, kao i medžlisu IZ Zvornik na dosadašnjoj saradnji.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: