BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Radna posjeta > Potpisan ugovor za obnovu Husein – begove džamije u Bosanskom Brodu

Potpisan ugovor za obnovu Husein – begove džamije u Bosanskom Brodu

Pored ugovora o finansiranju toplotnog sistema u Sofi Mehmed – pašinoj džamiji, koji je potpisan 18. septembra prilikom posjete Banja Luci, delegacija udruženja Izvor dobročinstva potpisala je još jedan ugovor i to sa medžlisom IZ Bosanski Brod

Radi se o potpisivanju ugovora za obnovu Husein – begove džamije u Bosanskom Brodu. Ova džamija ima poseban značaj zbog svog položaja te je veoma posjećena zbog blizine graničnog prelaza i glavne putne komunikacije kroz Bosnu i Hercegovinu. Džamija se nažalost nalazi u veoma lošem stanju, te je ugovorom predviđeno njena detaljna obnova, od stolarije, podova koju su truhli pa do samog krova.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik udruženja prof. Ismir Karaga, glavni imam medžlisa IZ Bosanski Brod Sedin ef. Oruč, kao i predsjednik medžlisa gospodin Hajrudin Mašić.

Na kraju se zahvaljujemo donatorima organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, ambasadi države Kuvajt u Sarajevu, te kuvajtskom narodu na svesrdnoj pomoći i podršci, kao i medžlisu IZ Bosanski Brod na odličnoj saradnji.

Podijeli: