BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Humanitarni projekti > Paketi > Članovi udruženja “Izvor dobročinstva” u toku ramazana podijelili 420 paketa

Članovi udruženja “Izvor dobročinstva” u toku ramazana podijelili 420 paketa

Nakon iftara, vrijeme je da sumiramo naše aktivnosti vezane za ramazanske pakete. Naš cilj je bio da obiđemo dijelove Bosne i Hercegovine koje često drugi zaobilaze kad je u pitanju humanitarna pomoć. Posjetili smo ukupno 8 gradova i podijelili 420 paketa
Gradovi u kojima smo dijelili pakete su:  Livno, Bos. Dubica, Banja Luka, Tuzla, Ustikolina, Sarajevo, Zvornik i Banovići. Prvenstveno, želimo da se zahvalimo našim donatorima iz države Kuvajt kao i donatorima iz Bosne i Hercegovine, našim saradnicima iz Islamske zajednice koji su sarađivali na većini projekata podjele paketa, a zatim našim prijateljima iz udruženja “Oaza” iz Tuzle i “Merhamet” iz Bos. Dubice. Posebnu zahvalu imamo za jednog našeg prijatelja koji nam je redovno pomagao pakovati i dijeliti pakete. Na slici ispod možete pogledati detaljan pregled aktivnosti:

U paketima se nalaze namirnice i artikli koji su neophodni svakom domu i nadamo se da su bili od velike koristi onima koji su ih dobili. Sadržaj paketa je sljedeći: brašno, riža, ulje, tjestenina, šećer, sol, kvasac, palenta, tuna u konzervi, salama, paštete, eurokrem, pavlaka, mlijeko, začini, kahva i grah.
Na kraju, zahvalni smo Allahu i drago nam je što smo u proteklom mjesecu olakšali život za 420 porodica. Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi donatore, saradnike i sve one koji su učestvovali u ovom projektu.
Podijeli: