BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Samoodrživi projekti > Donacija motokultivatora za Mehu Sejdića iz Dervente

Donacija motokultivatora za Mehu Sejdića iz Dervente

Tim udruženja “Izvor dobročinstva” jučer je bio u gradu Derventi gdje su uručili jednu vrijednu donaciju za našeg Mehu Sejdića. Meho je demobilisani borac koji, uz višečlanu porodicu, ima mnogo zdravstvenih problema. Za život zarađuje tako što povremeno odlazi na dnevnice.

Naša ekipa, zajedno sa momcima iz Televizije 5, najavila je dolazak Mehi Sejdiću, ali mu nije rečeno da će odmah dobiti donaciju, već da je to samo snimanje apela. Nakon snimljenog razgovora izašli su napolje, a Meho je ostao zatečen, jer su ga u dvorištu dočekali novi motokultivator i prikolica. Iskrene emocije su ga savladale i nije ih mogao sakriti.

Predsjednik OO MDD “Merhamet” Derventa Željan Mustafičić, koji je bio prisutan, izrazio je zahvalnost donatorima iz Kuvajta, a posebno udruženju “Izvor dobročinstva” koje je prepoznalo potrebu Mehe Sejdića, kao i mnogih drugih sugrađana iz manjeg bh. entiteta. Značaj ovih projekata je višestruk, prije svega dugoročno rješavanje socijalnog pitanja jedne porodice te samim tim prestanak potrebe za jednokratnom pomoći, a na kraju i sama donacija je stimulans čovjeku da radi i sebi obezbijedi oprskrbu na dostojanstven način.

Ovo je još jedan uspješno realizovan samoodrživi projekat i na kraju, koristimo priliku da se zahvalimo našim donatorima, organizaciji “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta na nesebičnoj i velikoj pomoći koju pružaju našoj zemlji i našem narodu.

Podijeli: