BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Pokrenut projekat sufinansiranja obnove dotrajale kuće nane Melće Memić iz Hrasnice

Pokrenut projekat sufinansiranja obnove dotrajale kuće nane Melće Memić iz Hrasnice

U proteklom periodu, udruženje “Džematlije” iz Hrasnice pokrenulo je inicijativu da se nani Melći Memić iz naselja Glavogodina, koje pripada džematu Kovači, izgradi nova kuća i omogući dostojno mjesto za život. Nana Melća živi sama, nema djece i nikad se nije udavala, nema penziju i nije na birou. Melća živi u staroj i napola srušenoj kući koja svojom dotrajalošću prijeti da se skroz sruši, čije posljedice mogu biti tragične. Kuća je neuslovna, puna vlage i jači vjetar je može oboriti, što se može vidjeti iz slika.

Udruženje “Izvor dobročinstva” uzelo je učešće u ovom projektu i pomoglo da se finaliziraju prikupljena sredstva i akcija uspješno privede kraju. Sljedeća faza je sama realizacija ovog projekta, te se nadamo da će nana Melća uskoro živjeti u novoj kući te imati život dostojan čovjeka. Sredstva za ovaj projekat došla su iz bratske države Kuvajt, te se ovom prilikom zahvaljujemo organizaciji “Ihja el Turas el Islami”, kao i narodu Kuvajta za pomoć koju pruža narodu Bosne i Hercegovine.

Podijeli: