BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Donacija stana za jetimsku porodicu Džananović iz Sanskog Mosta

Donacija stana za jetimsku porodicu Džananović iz Sanskog Mosta

  • Udruženje „Izvor dobročinstva“ realizovalo je jedan nama posebno drag i bitan projekat. Riječ je o donaciji stana za jetimsku porodicu Džananović iz Sanskog Mosta.

U nekoliko navrata, na molbu majke Zarke, Udruženje je posjetilo porodicu Džananović i uvjerilo se da žive u veoma teškim uslovima. Naime, krov kuće je bio poprilično dotrajao, te je kiša u kući bila svakodnevnica Džananovića. Pored toga, podova u kući nije bilo, a od hladnoće betona ih je štitio samo etison. Cjelokupna situacija je bila takva, da dječija želja malog Benjamina nije bila neka igračka ili nešto svojstveno njegovom uzrastu nego upravo popravak krova i poda.

  • Od prve posjete se intezivno radilo na pronalaženju donatora i rješavanju problema, tako da se obnovi i adaptira postojeći objekat što je bila želja majke Zarke. Akcija je pokrenuta 27. ramazana, kojoj se odazvao velik broj naših sugrađana.


S obzirom na okolnosti i tok akcije, te svesrdnu pomoć organizacije Ihja el Turas el Islami i prijateljskog naroda Kuvajta, stekli su se uslovi za kupovinu novog stambenog prostora malom Benjaminu i njegovoj majci.

Hvala Allahu, vrlo brzo smo pronašli i stan te je vlasnik stana dao dodatne pogodnosti kako bi uspješno realizovali kupovinu. Dakle, od samog početka stvari su išle bolje nego što je bilo ko mogao da isplanira.

Konačno, u petak 24. jula smo došli do zvanične kupovine stana i predaje u vlasništvo Benjamina Džananovića. Majka Zarka i Benjamin su bili veoma iznenađeni, te su se emocije probudile kod svih prisutnih.


Na kraju smo dužni zahvaliti se svim donatorima u nadi da ćemo nastaviti saradnju.

  • Link za video u kojem je apel za pomoć i u kojem se vidi prethodno stanje u kojem su živjeli. 

https://www.facebook.com/dobrocinstvo/videos/251858539262633/

Također, zahvaljujemo se na velikoj pomoći organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, te narodu Kuvajta i ambasadi države Kuvajt u Bosni i Hercegovini.

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: