BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Samoodrživi projekti > Održana svečanost povodom potpisivanja ugovora za samoodržive projekte

Održana svečanost povodom potpisivanja ugovora za samoodržive projekte

U petak, 15. septembra, u hotelu Novotel u Sarajevu upriličena je svečanost povodom potpisivanja ugovora za 65 novih samoodrživih projekata. Pored korisnika samoodrživih projekata koji su došli iz nekoliko gradova, svečanosti su prisustvovale mnoge visoke zvanice iz zakonodavno-izvršne vlasti, kao i predstavnici donatora iz Kuvajta.

Nakon uvodnog govora predsjednika udruženja “Izvor dobročinstva” Ismira Karage, prisutnima se obratio federalni ministar, Adnan Delić, iz Ministarstva rada i socijalne politike, koji je istakao važnost ovakvih projekata za naš narod, te izrazio veliku zahvalnost Državi Kuvajt. Njegovo sudjelovanje na ovom događaju jasno potvrđuje ozbiljnost i posvećenost Vlade u rješavanju ključnih pitanja u vezi s radom i socijalnom politikom.

Kao što znamo, nezaposlenost je jedan od glavnih razloga koji tjeraju ljude na iseljavanje u druge zemlje. Povodom toga, udruženje “Izvor dobročinstva”, u saradnji organizacijom iz Kuvajta, krenulo je u realizaciju samoodrživih projekata kao trajnog rješenja za one koji vlastitim radom žele osigurati svoju egzistenciju.

Predsjednik odjela za Balkan iz organizacije “Ihja el Turas el Islami”, Mahmud El-Neždi rekao je da je ovaj projekat početak nečeg velikog, nečeg što će donijeti dobrobit našim pojedincima i široj zajednici, te izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i brojem realizovanih projekata sa udruženjem “Izvor dobročinstva”.

“Od strateških projekata Udruženja “Izvor dobročinstva” svakako ističemo Samoodržive projektete kroz našu predanost i trud, uspješno realizovali preko stotinu projekata u 30 gradova širom Bosne i Hercegovine. Iako je naša primarna misija pružanje podrške povratničkim mjestima u manjem entitetu, također smo pružali pomoć onima u potrebi u Federaciji.  U svim navedenim projektima je važno istaći izuzetnu ulogu Države Kuvajt, Ambasade Kuvajta i naroda Kuvajta u podršci projektima Udruženja “Izvor dobročinstva.” Njihova neprestana angažiranost i humanost imaju dubok i pozitivan utjecaj na realizaciju humanitarnih projekata u Bosni i Hercegovini.” rekao je predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga.

Kao izraz duboke zahvalnosti priznanja donatorima, te onima koji su neizmjerno doprinijeli ovom projektu, na kraju programa uručene su zahvalnice sljedećim gostima:

  1. Ministaru Federalnog ministarstva rada i socijalne politike – ADNANU DELIĆU,
  2. Sekretaru Federalnog ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, – ESEDU IVOJEVIĆU,
  3. Gradonačelniku grada Goražda – ERNESTU IMAMOVIĆU,
  4. Direktorici Fir.ba računovodstva – AMINI DŽONLAGIĆ.
  5. Predsjedniku odjela za Balkan organizacije “Ihja el Turas el Islami” MAHMUDU EL-NEDŽDIJU,
  6. Donatorici AZIZI IBRAHIM ABDUL AZIZ AL-RABIAH,
  7. Načelniku Općine Vogošća – MIGDADU HASANOVIĆU,
  8. Koordinatoru projekta “Samoodrživi projekti” – EMIRU SPAHIĆU.
Podijeli: