BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Liječenje > Potpisan ugovor o donaciji dva aparata za hemodijalizu Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Potpisan ugovor o donaciji dva aparata za hemodijalizu Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Tokom svoje posjete Bihaću, predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga, posjetio je i Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”. Sa tradicijom dugom preko 90 godina, ova bolnica je vodeća zdravstvena ustanova na području Unsko-sanskog kantona koja pruža sekundarnu i dio tercijarne zdravstvene zaštite za oko 300 000 stanovnika. Bolnica sadrži oko 680 bolesničkih kreveta sa stalnom popunjenosti preko 500. Trenutno ima 844 zaposlena radnika, od toga 598 je medicinske i 246 nemedicinske struke.

Obzirom na okolnosti i uslove u kojima radi bolničko osoblje, te obim posla i broj pacijenata, udruženje „Izvor dobročinstva“ je prepoznalo potrebe bolnice i krenulo u konkretnu pomoć ovoj ustanovi, pa je  obezbijeđena finansijska podrška za donaciju dva aparata za hemodijalizu pacijenata.

Direktor bolnice, dr. Havić Hajrudin je pohvalio rad Udruženja te naglasio kako potpisivanje ugovora i realizacija ovog projekta predstavljaju veliku podršku u jačanju bolničkih kapaciteta, posebno na polju rada sa najosjetljivijim kategorijama pacijenata kojima je neophodan hemodijalizni tretman. Dr. Havić se u ime uprave zahvalio i donatorima iz Države Kuvajt koji su prepoznali značaj i potrebu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Podijeli: