BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Obavještenja > Potpisan ugovor o stipendiranju doktorskog studija hafiza Salih ef. Halilovića, imama Gazi Husrev-begove džamije

Potpisan ugovor o stipendiranju doktorskog studija hafiza Salih ef. Halilovića, imama Gazi Husrev-begove džamije

U petak, 27.09.2019. u prostorijama udruženja „Izvor dobročinstva“ upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju doktorskog studija hafiza Salih ef. Halilovića, imama Gazi Husrev-begove džamije. Hafiz efendija Halilović je upisao doktorski studij iz islamskih nauka na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Salih ef. Halilović je dao poseban naučni doprinos svojim magistarskim radom na temu „Metodologija memoriranja Kur’ana u svijetu i u Bosni i Hercegovini“.
Svečanom činu potpisivanja ugovora o stipendijranju doktorskog studija prisustvovali su predsjednik Udruženja gospodin Ismir Karaga, prof. i hafiz Salih ef. Halilović, imam Gazi Husrev-begove džamije. Hafiz efendija Halilović je iskazao svoje poštovanje i zahvalnost donatorima iz organizacije Ihja Turas El Islami, kao i Udruženju „Izvor dobročinstva“, te naglasio kako je ovo poseban vidi podrške ljudima koji nastoje da obogate svoje znanje imajući u vidu visinu troškova na III ciklusu studija. Predsjednik Karaga je istakako kako je ovo jedan od značajnijih projekata Udruženja na polju edukativnih aktivnosti i projekata iz ovog domena, te da će Udruženje u saradnji sa donatorima iz Kuvajta nastaviti sa daljnjom realizacijom humanitarnih, edukativnih, kao i projekata od posebnog značaja za bosanskohercegovačko društvo u cjelini. 
Ovom prilikom se zahvaljujemo državi Kuvajta, koja je nesebično u proteklom periodu pomogala u projektima obrazovanja i edukacije, kako u našoj zemlji tako i diljem svijeta. Također se zahvaljemo Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu na podršci pri realizaciji ovog i sličnih projekata.   
Podijeli: