BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisan ugovor za adaptaciju pet školskih učionica za nastavu iz vjeronauke

Potpisan ugovor za adaptaciju pet školskih učionica za nastavu iz vjeronauke

Predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, gospodin Ismir Karaga je danas, 8. oktobra, posjetio muftijstvo tuzlansko i uvaženog muftiju Vahida ef. Fazlovića.

Posjeta je upriličena s razlogom potpisivanja ugovora za adaptaciju i obnovu pet učionica za vjersku nastavu na području muftijstva tuzlanskog. Na ovom projektu se aktivno radilo proteklu godinu dana, te je kao rezultat intenzivnog rada danas potpisan ugovor s ciljem da se obezbjede bolji uslovi za učenike, kao i same nastavnike.

Na području muftijstva tuzlanskog, vjerska nastava se održava u 122 osnove, te u 52 srednje škole, što obuhvata Tuzlanski kanton, Posavski kanton, Brčko distrikt, te dio entiteta RS.

“U proteklom periodu smo uložili dosta truda kako bismo pomogli da se obezbjede bolji uslovi za nastavu. Danas smo zajedno ponosni što smo došli do finalnog dijela projekta koji je po svemu poseban. Bili smo motivisani entuzijazmom uvaženog muftije, Vahida ef. Fazlovića, kao i nastavnika i predavača, koji pored teških uslova djeci kvalitetno prenose znanje i podučavaju ih našoj vjeri”, rekao je predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, gospodin Ismir Karaga.

Uvaženi muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović se srdačno zahvalio donatorima, udruženju “Izvor dobročinstva”, organizaciji Ihja el Turas el Islami iz Kuvajta, Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu, te bratskom narodu Kuvajta koji ustrajava u dobročinstvu prema našem narodu i državi.

Podijeli: