BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekat jetimi > Potpisan ugovor za kupovinu kuće jetimskoj porodici Anesa Mamukića

Potpisan ugovor za kupovinu kuće jetimskoj porodici Anesa Mamukića

Dana 22.12.2023. godine u prostorijama notarskog ureda gđa. Katice Tadić, Livno, urađen je kupoprodajni ugovor za kupovinu nekretnine jetimskoj porodici Anesa Mamukića. Pored svih prisutnih, ovom svečanom činu odazvao se i predsjednik Udruženja, Ismir Karaga, naglasivši da je ovo dan radosti za jetima Anesa i njegovu porodicu, ali isto tako i lijepa priča koju naše udruženje priča već nekoliko godina.

Projekat kupovine kuće u kompletnom iznosu od 44.000 KM uplaćen je od strane udruženja „Izvor dobročinstva“, koji je prikupljen u humanitarnoj akciji.

Gest dobra i humanosti čovjeka još uvijek živi a svjedok tome je upravo ovaj projekat na čiji poziv su se odazvali ljudi različitih vjera i nacionalnosti, što također krasi ovu našu domovinu.

Udruženje „Izvor dobročinstva“ se ovim putem zahvaljuje domaćim donatorima koji su učestvovali u akciji prikupljanja sredstava, kako u zemlji, tako u inostranstvu, a posebna zahvala ide udruženju „Ihja al Turasi al Islami“ iz bratske države Kuvajt kao i narodu Kuvajta.

Za kraj, još jednom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji!

Podijeli: