BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Saradnja > Održana svečanost povodom obilježavanja 30 godina obnove rada Muftijstva bihaćkog

Održana svečanost povodom obilježavanja 30 godina obnove rada Muftijstva bihaćkog

dev

U prisustvu predstavnika vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života u četvrtak, 07. decembra, u Bihaću je upriličena svečana akademija kojom se obilježava 30 godina Muftijstva bihaćkog.

Ovoj svečanosti, između ostalih, prisustvovao je i predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”, Ismir Karaga, kao i šef odjela za Balkan organizacije “Ihja el Turas el Islami” iz Kuvajta, Mahmoud el Nedždi. Treba istaći da je udruženje “Izvor dobročinstva” finansiralo rekonstrukciju i opremanje amfiteatra Muftijstva, koji nosi naziv “Kuvajt”.

Uz sadržajan kulturni i umjetnički program, prisutni zvaničnici su tokom svečanosti uputili prigodne poruke kojima su podsjetili na različite faze u radu Muftijstva.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je tokom svog obraćanja predstavio aktivnosti i ostvarene rezultate u protekle tri decenije.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Husein-ef. Kavazović poručio je kako sada faza duhovne i moralne obnove i kulturne izgradnje. Ocijenio je da će ona zahtijevati mnogo više energije i umijeća, te više takta i strpljivosti.

U okviru protokola svečane akademije dodijeljene su zahvalnice predstavnicima institucija, javnog i političkog života, predstavnicima udruženja, privrednicima i pojedincima koji su pomogli proces rekonstrukcije zgrade Muftijstva bihaćkog.

Podijeli: