BUDIMO DOBROČINITELJI
Početna > Novosti > Projekti od društvenog značaja > Izgradnja/renoviranje > Potpisani ugovori o finansiranju infrastrukturnih projekata u džematima Medžlisa

Potpisani ugovori o finansiranju infrastrukturnih projekata u džematima Medžlisa

U ponedjeljak, 22. juna 2020. godine rukovodstvo Medžlisa dr. Nermin Šušić i mr. Salih-ef. Indžić organizirali su radni sastanak sa Ismirom Karagom, direktorom UG “Izvor dobročinstva” iz Vogošće. Na sastanku su bili prisutni predsjednik Džematskog odbora Turbe mr. Ahmed Omerdić, Harmin Suljić projekt menadžer UG “Izvor dobročinstva”, te izvođači radova Muradif Osmanović i Fazlo Mehić.

Tema radnog sastanka je bila dogovor oko tri infrastrukturna projekta. U džematu Višnjevo je dogovorena saradnja na izgradnji mesdžida na temeljima starog objekta, te u džematima Turbe i Mudrike izgradnja hajr česmi.

UG “Izvor dobročinstva” je u proteklom periodu već podržala nekoliko značajnih projekata na našem području, te će se, ako Bog da, uskoro desiti saradnja na još nekoliko značajnih projekata koji imaju za cilj kroz izgradnju objekata koji služe hajru osnažiti vakuf Islamske zajednice u BiH.

Na današnjem sastanku potpisani su ugovori o finansiranju izgradnje gore pomenutih objekata, a realizaciji istih će se pristupiti čim sredstva budu operativna.Tekst i fotografije preuzeti s Web stranice Medžlis IZ Travnik. Link ispod:

http://miztravnik.com.ba/izdvojeno/sa-ug-izvor-dobrocinstva-iz-ilijasa-potpisani-ugovori-o-finansiranju-infrastrukturnih-projekata-u-dzematima-medzlisa/

Udruženje “Izvor dobročinstva”

Podijeli: